понеделник, 27 април 2009 г.

Държавно Първенство - полуфинал Асеновград

На 25.04 и 26.04. в Асеновград се проведе полуфинал от Държавно първенство по ловна стрелба. В състезанието взеха участие 40 състезатели на "Трап" и 44 на "Скийт". Като цяло състезанието протече доста тежко, особено в дисциплината "Скийт", където се наложи прекъсване на първия състезателен ден, който приключи около 20 часа и се наложи възобновяването му на следващата сутрин в 8 часа. Отделно от това в някои от сериите състезателите стреляха при обилен дъжд.

В дисциплината "Скийт" отборно първото място бе заето от отбора на Дупница с резултат 328, на второ място се класира отбора на "Виа" Плевен с резултат 327, а на трето - Хасково с 319. В индивидуалната надпревара отново с отличен резултат от 119 първи бе Жоро Попов от Хасково, втори е Живко Карадимитров от "Интерфокс" София с резултат от 113, а трети е Тошко Тодоров от Дупница с резултат 111. С по една чиста серия се отличиха Жоро Попов и Асен Галев от "Интерфокс" София.

Нашият клуб за съжаление не успя да участва с отбор в тази дисциплина, а само с един индивидуален участник, който все още е далеч от нужното ниво.

При младежите първи отборно са Попово с резултат 203, а втори останаха момчетата на Дупница със 198. Инвидидуално при младежите първи се класира Костадин Костадинов от Айтос с резултат 98, втори със същия резултат се нареди Николай Тодоров от Попово, а трети остана Радослав Костадинов от Дупница със 93.

В дисциплината "Трап" отборно първи се класираха пазарджиклии с резултат 324, втори са "Асеновци спорт" с 313, а трети - Айтос с резултат 306. В индивидуалната надпревара първи с резултат от 117 е германецът Хайнрих Хезе, състезаващ се за айтоския клуб, втори е Иван Гюлев от Асеновград със 111, а трети със същия резултат е Димчо Радев, който стреля за първия отбор на пазарджишкия клуб. С чисти серии се отличиха Йордан Димитров и Йордан Райчев от Асеновград, а така също Ивайло Константинов от Плевен и немецът Хайнрих Хезе.

Нашият клуб взе участие в отборната надпревара, но представянето на отбора бе слабо - отборът зае дъното на таблицата с резултат 259. Единствено Атанас Атанасов се представи прилично с резултат 104.

При младежите отборно и безапелационно с резултат от 273 са момчетата от Плевен, а втори са Асеновград със 130. В индивидуалната надпревара първи е Тихомир Василев от Плевен с резултат 104, втори също от Плевен е Веселин Петров с резултат 99, а трети е трети със 72 е Николай Гюлев от Асеновград.

Нашият 11 годишен състезател при трапистите Тодор Кокалджиев отново се сражава мъжката и зае шесто място с резултат 57. Тук следва да отбележим, че в една от сериите нашето момче претърпя техническа авария с оръжието, но получи спортсменска помощ от Тихомир Василев, с което Тишо доказа, че силата и благородството често вървят ръка за ръка. Нашият клуб му изказва благодарност за тази постъпка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар