вторник, 20 ноември 2012 г.

ТУРНИР ПО СПОРТИНГ ЗА НИКУЛДЕН - БУРГАС 02.12.2012


Моите извънредно стеснителни и служебно ангажирани колеги се притесняват да обявят провеждането на традиционния бургаски турнир по ловна стрелба по случай Никулден - празника на Бургас.
Както е добре известно турнира се организира съвместно от клуб по ловна стрелба "Пиргос" и сдружението на ловците и риболовците "Лебед" Бургас. Финансов спомоществувател на турнира отново е Община Бургас.
Поканват се за участие всички желаещи ловци.
Както винаги надпреварата ще бъде отборна и индивидуална - по сдружения, дружинки и ловно стрелкови клубове. Всеки индивидуален участник също е добре дошъл. Отборите от по трима стрелци ще могат да бъдат формирани на свободен принцип.

Стрелбата ще се проведе на ВТОРИ ДЕКЕМВРИ 2012 г. /неделя/.
Мястото не се променя - стрелбище "Черна гора" до Маринка.
начало на регистрацията - 8, 30 часа.
Начало на стрелбата - 9, 00 часа.

Схемата на стрелба ще бъде изготвена и оповестена в дните непосредствено преди състезанието, за което тук ще бъде дадена надлежна информация.
Организаторите осигуряват както винаги купи грамоти медали и предметни награди.
Дано времето бъде приятно, мерника точен и мерака голям.


Още по регламента
ОБЩ БРОЙ ПАНИЧКИ - 30 бр.
ОБЩ БРОЙ ПАТРОНИ - 35 бр.

Не се допуска стрелба със съчми по-едри от №7. В останалата част изборът на тежест на снаряда и вида на боеприпаса е свободен.

Ще има отделно класиране за младежи - това са всички лица под 21 г.
Засега остава открит въпроса за ветерани - над 65 г., ако има заявен предварителен интерес от поне трима души ще организираме и отделно класиране при възрастните ни колеги.
Схемата на стрелба ще бъде изработена така, че да улеснява стрелците, а не да ги затруднява, за да бъде приятно за всички.
Е, сигурно ще има и някоя изненадка тип "инж. Доктор САХАКЯН" , а пък на Божидар ще му вземем един варел с вода и ще го сложим вътре с местовете и със шнорхела/тъкмо под водата по-малко ще говори/ да покаже как НЕ трябва да се бие ЮРДЕК. :~І

1 коментар:

  1. Схемата за Никулденския турнир!

    Както бяхме писали по-горе ще се стрелят 30 панички с 35 патрона.

    Ето я и самата схема:

    1 позиция - 10бр панички се стрелят на трапа като се тръгва на дясно и после на ляво подход по брусфрера. Патроните са 15 бр като имате право на максимум 5 панички да дублирате.

    2 позиция - 8 скийтово място се стреля от 3-та трапова група една права и една дясна паница, като втората се пуска след изстрел. Остава се на същото място и се стрелят още 2 паници само, че се пускат от 4-та група и по същия начин втората се пуска след изстрел. - общо 4 бр панички.

    3 позиция - 1 скийтово място се стрелят едновременно две панички от Джермините. - общо 2 бр панички


    4 позиция - 3 скийтово място се стрелят две едновременни панички от Джермините. Остава се на съща позиция и се стрелят две панички от Росинито. - общо 4 бр панички


    5 позиция - 4 скийтово място се стрелят две едновременни панички от Джермините. Остава се на съща позиция и се стрелят две панички от Росинито. - общо 4 бр панички

    6 позиция - 5 скийтово място се стрелят две едновременни панички от Джермините. Остава се на съща позиция и се стрелят две панички от Росинито. - общо 4 бр панички

    7 позиция - 7 скийтово място се стрелят едновременно две панички от Джермините. - общо 2 бр панички

    ОтговорИзтриване