понеделник, 4 април 2011 г.

ПРИКЛЮЧИ ДЪРЖАВНИЯ ТУРНИР ПО ТРАП “КУПА БУРГАС” 27.03.2011г.

През уикенда за втора поредна година се проведе Държавен турнир по ловна стрелба в дисциплина “трап”, чийто домакин е КЛС “Пиргос”. В състезанието взеха участие общо 29 състезатели в различните възрастови категории. Турнирът протече при чудесни условия, като се изключат дежурните проблеми с техниката. Като за първо състезание за годината от Държавен спортен календар на БФЛС резултатите, показани от участниците, бяха на ниво.

Уменьшить












Радващото беше, че в състезанието взеха участие 8 младежи, което в последните години не е често явление специално в дисциплина “трап”. Участваха 5 отбора при мъжете и по един при младежите и жените, както и индивидуални участници. Нашият клуб участва с отбор и индивидуален участник при мъжете и двама състезатели при младежите.

Още през първия състезателен ден м.с. Христо Ангелиев от клуб ”Стрелец” Пазарджик започна мощно с две серии от по 24 и една 25. С “чиста” серия се отличи и Борислав Георгиев от ЛРД “Айтос”, също добре стреля и Хаджизлатев от клуб “Аетос”, който приключи първия състезателен ден с втори резултат. От нашия клуб отлично се представи Теодор Хайдутов особено като се има предвид, че стреля с чуждо оръжие. При младежите борбата също бе оспорвана, като най-добре се представиха Тодор Кокалджиев от ЛРД “Айтос”, нашето момче Никола Шентов и Марин Кирилов.

Във финалната серия при мъжете интригата бе главно за разпределение на местата от второ до шесто, тъй като Христо Ангелиев влезе с висок резултат от 116 и бе на 4 панички пред втория – Борислав Георгиев със 112. Наложи се престрелка за определяне на 3то и 4то място между двама съотборници – Николай Шалдъров и Златко Хаджизлатев от клуб “Аетос”, която бе спечелена от Шалдъров. Ангелиев за втора поредна година отнесе “ Купа Бургас” в посока Пазарджик. Ето и класирането:

І. Трап мъже


1. Индивидуално:

1. Христо Ангелиев /СК “Стрелец” Пазарджик/ – 116+20;

2. Борислав Георгиев /ЛРД”Сокол” Айтос/ – 112+19;

3. Николай Шалдъров /ЛСК “Аетос”/ – 109+19+1;

4. Златко Хаджизлатев – 111+17+0;

5. Теодор Хайдутов /КЛС “Пиргос/ - 106+17;

6. Атанас Атанасов /ЛРД “Сокол” Айтос/ - 105+16.


2. Отборно:

1. ЛРД “Сокол” Айтос – 314;

2. ЛСК “Аетос” – 310;

3. СК “Стрелец” Пазарджик – 307;

4. КЛС “Пиргос” – 280;

5. ЛСК “ЛРД Варна” – 253;

ІІ. Младежи индивидуално:

1. Тодор Кокалджиев /ЛРД “Сокол” Айтос/ - 102;

2. Никола Шентов /КЛС “Пиргос/ - 101;

3. Марин Кирилов / ЛСК “Виа Плевен/ - 98.

ІІІ. Жени индивидуално:

1. Тонка Кокалджиева /ЛРД “Сокол” Айтос/ – 42;

2. Величка Желязкова /ЛРД “Сокол” Айтос/ – 32;

3. Иванка Стоянова /ЛРД “Сокол” Айтос/ – 14.

Снимков материал от турнира - ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар