вторник, 21 септември 2010 г.

ДЪРЖАВЕН ТУРНИР “ВИА” 18-19.09.2010г.

На 18 и 19 септември се проведе първия по рода си турнир от Държавния спортен календар за 2010 г. за купата на ЛСК”ВИА” Плевен. Организатор и домакин на състезанието бе едноименния клуб, а мястото – новоизградения стрелбищен комплекс в парк “Лавров”, който се намира в близост до Червен бряг и Долни Дъбник. Нашият клуб взе участие с отбор при мъжете в дисциплина “Скийт” и индивидуален участник при младежите в същата дисциплина.

В състезанието взеха участие общо 24 стрелци в дисциплина “Скийт” и 21 в дисциплина “Трап”. Повишения интерес към състезанието бе продиктуван от факта, че комплекса е нов, наградния фонд /парични и предметни награди/ е сериозен, а собственика на стрелбището е амбициозен. Както можеше да се очаква настроението бе добро, времето също, което определи приятното протичане на състезанието.

Уменьшить

Нашият клуб се представи добре при мъжете, като двама от представителите добиха право да участват във финална серия, а в крайното класиране бяха съответно пети и шести, а отборно трети. Отлична стрелба направи младежа Иван Гочев /като се изключи последната му серия/ и закономерно зае първото място при младежите.

В скийта като цяло резултатите бяха ниски. Само Илия Кирилов от домакините направи резултат от 112, което също е под неговите възможности, но проблемите /несвързани със стрелбата/ го преследваха един след друг. На всичко отгоре през първия състезателен ден една от скийтовите машини се развали и вдигна кръвното на домакина. Във всеки случай никой освен него не се разтревожи особенно от този факт и в скийта си завършиха стрелбата нормално на другия модул. Йордан Костов от домакините се отличи с чиста серия, както и Милен Господинов от “Пиргос” Бургас, чиято стрелба обаче бе твърде непостоянна за нещо повече. Финалната серия в скийта бе ужасно слаба за всички. Причините за това са неизвестни, но във всеки случай след серията бе показано на всички, че флаш паничките падат точно където трябва – на 65 метра.

При трапа резултатите също не бяха на високо ниво – само Йордан Димитров от “Асеновци спорт” направи гросмайсторски резултат от 118, както и две чисти серии. Като цяло е съвсем нормално по това време на годината спортната форма на състезателите да е слаба. Радостно е обаче, че в България се появи още една точка, в която при добри условия може да се практикува нашия спорт. Ето и резултатите:

Трап

І. Мъже отборно

1. СКЛС “Асеновци спорт” Асеновград – 310

2. СК “Стрелец” Пазарджик” – 278

3. СКЛС “ЛРД” Плевен” – 254

ІІ. Мъже Индивидуално

1. Йордан Димитров /СКЛС “Асеновци спорт” Асеновград/ – 118 + ?

2. Христо Ангелиев / СК “Стрелец” Пазарджик”/ – 103 + ?

3. Стоил Ангелиев /СК “Стрелец” Пазарджик”/ – 103+?

4. Димитър Генов /КЛС “Слави Иванов” Дупница/ – 98+?

5. Злати Хаджизлатев /КЛС “Аетос” Айтос/ – 102+?

6. Иван Гюлев /СКЛС “Асеновци спорт” Асеновград/ – 99+?

ІІІ. Младежи индивидуално

1. Марин Кирилов /СКЛС “Виа” Плевен/ – 87

2. Тодор Кокалджиев /КЛС “Аетос” Айтос/– 73

3. Николай Богданов /СКЛС “ЛРД” Плевен”/ – 72

Скийт

І. Мъже отборно

1. СК “Диана 1” Хасково - 302

2. СКЛС “Виа” Плевен – 298

3. КЛС “Пиргос” Бургас – 294

ІІ. Мъже индивидуално

1. Илия Кирилов /СКЛС “Виа” Плевен/ – 112+20

2. Георги Попов /СК “Диана 1” Хасково/ – 110+16

3. Жоро Тихолов /СКЛС “ЛРД” Плевен”/ – 107+16

4. Йордан Костов /СКЛС “Виа” Плевен/ – 107+14

5. Страти Янев /КЛС “Пиргос” Бургас/ – 104+16

6. Милен Господинов /КЛС “Пиргос” Бургас/ – 103+15

ІІІ. Младежи Индивидуално

1. Иван Гочев /КЛС “Пиргос” Бургас/ - 104

2. Костадин Костадинов /КЛС “Аетос” Айтос/- 101

Снимков материал ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар