четвъртък, 10 юни 2010 г.

ДЪРЖАВЕН ТУРНИР “КУПА БУРГАС” 05-06.06.2010

През изминалия уикенд се проведе турнир по ловна стрелба в дисциплина “Скийт” от Държавния спортен календар на БФЛС. Домакин на състезанието беше нашия клуб, а финансирането бе осигурено от Община Бургас. За да стане възможен турнира, бе извършена реконструкция на скийтовите съоръжения, за което бяха отпуснати парични средства от СЛР “Лебед” Бургас и “Океан А” ООД, за което им изказваме специални благодарности. Като цяло турнирът протече при повишен медиен и зрителски интерес, тъй като такова събитие отдавна не се бе случвало в Бургас.

Самият турнир протече спокойно и без напрежение, но за жалост част от добрите стрелци от страната не взеха участие. Все пак за отбелязване е участието на Георги Попов от Хасково, на когото предстои и участие в кръг от Световната купа в Лонато, Италия. Не мина без технически проблеми, тъй като едната машина се развали и отне около час поправянето й. Съдиите на площадката бяха на ниво, под вещото ръководство на главния съдия г-н Йордан Йорданов. Като цяло резултатите на състезателите бяха сравнително ниски, но това е характерно за нашето стрелбище предвид гористата местност, в която се намира. Така или иначе фона е еднакъв за всички и си пролича кой води нормална подготовка и кой не. Младежите на клуба се представиха според очакванията, като само Иван Гочев разочарова с представянето си.

При мъжете първите места бяха заети от гостите – съответно Георги Попов от СК “Диана 1” Хасково, Яни Янев от ЛСК “Сокол” Варна, и Вълко Вълков от ЛСК “Интерфокс” София. Победителите в индивидуалната надпревара при мъжете получиха и парични награди. Отборните купи разбира се останаха в Бургас. За стрелците от нашият клуб това бе една полезна проверка преди решителното състезание за тази година - полуфинал от Държавното първенство, което ще се проведе от 2ри до 4ти юли в гр.Плевен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар