неделя, 3 май 2009 г.

До моментно Класиране, Турнири СПОРТИНГ 2009

На 02.05.2009г. по графика на спортният календар на КЛС "Пиргос" - Бургас на ловно стрелбище "Черна гора" с.Маринка се проведе вторият от веригата от пет турнира за купа Бургас.
Схемата за отминалото състезание бе наредена с голямо старание и затрудни максимално участниците. Състезанието се проведе на две серии по 10 панички. Участвуваха общо 27 състезатели. Голяма атракция бяха вторите серии /и особено първата паничка измислена преди две години от Сахак Сахакян/. При тази първа паничка бяха изпробвани различни подходи и маршрути но малцина се поздравиха с успех. Така наречения обратен тегел беше препятствие и за признати трапери. Той максимално наподобява реалния лов /вървиш и стреляш и то с известно неудобство за стрелящите с дясна ръка/.
Ето и класирането: С 12 панички и 30т. са четирима Хайнц Хеезе/Германия/, Борислав Георгиев, Атанас Атанасов, Желчо Желев, с 11 и 27.5 т. Божидар Николов , Милен Господинов и Петър Рашев/Раднево/ с 10 и 25 т. Цонко Ванков и Иван Ганев и т.н.
В генералното класиране води Валентин Маджаров с 62.5 точки следван от Цонко Василев/Поморие/ и Диян Стайков /Казанлък/

http://img361.imageshack.us/img361/6636/dsc09363.jpg


Снимков материал вижте Галерия/Място за забавление/Спортинг 2009 - Кликнете ТУК

Подробности за класирането - вижте Галерия/Място за забавление/Класирания - Кликнете ТУК

До нови срещи.
Източник Ж.Желев, КЛС "Пиргос

1 коментар:

  1. Здравейте колеги и колежки, ловци, любители на ловния спорт!

    Ще си позволя да дам още малко инфо за проведения вчера турнир по "Спортинг", Организиран от Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас.

    Състезанието се проведе при леко дъждовни условия, в две серии по 10 панички. Съответно самата серия е със стационарна и подвижна стрелба. За втори път в България се стреляха панички, като състезателя се движи на ляво и на дясно по определен маршрут и паничките се подават без команда т.е. изненадващо от наблюдаващия гл.съдия. Тази нова за нас дисциплина е изключително атрактивна и се доближава много до истинския лов.

    ОтговорИзтриване